Så här gör du när du ska inreda en liten etta

Att inreda sitt hem ska vara roligt! Men för den som inte har så bra koll på inredning eller kanske aldrig har inrett ett hem förut är det inte alltid det enklaste. Något som kan vara extra klurigt är att inreda ett litet boende, till exempel en etta. I en etta finns det oftast inte så mycket utrymme, så utmaningen blir dels att avgöra vilka möbler man behöver i sin lägenhet och dels att sen finna dessa möbler i en lagom storlek. Det som nästan är det viktigaste i hemmet är nog ändå en bra säng. En plats att sova är något man inte kan vara utan så en säng kommer vara en given del av inredningen. Du kommer också behöva en matplats, den behöver dock inte vara stor utan ett litet bord och två stolar kan vara alldeles lagom.

I och med att det inte finns så mycket utrymme i en etta gäller det att inreda smart. Till exempel finns det många smarta möbler som är två möbler i ett. En bäddsoffa är ett bra exempel på en sådan möbel då den kombinerar soffa med säng. Då kan du nämligen ha en soffa, vilket kan vara trevligt om man har besök, men du behöver inte avsätta plats för både en soffa och en säng. Det finns faktiskt väldigt bekväma bäddsoffor nuförtiden, så du behöver heller inte kompromissa med sömnkvaliteten eller att få ett trevligt hem genom att kombinera säng och soffa. Ett annat alternativ kan vara att ha ett ordentligt överkast och många stora kuddar så att du kan bädda sängen som en soffa. Din matplats kan också ha flera användningsområden, till exempel kan du använda matbordet som skrivbord så att det blir en liten plugghörna eller hemmakontor.

 

Något som är viktigt att ha i åtanke när du ska inreda en liten etta är att förvaring. Det kanske inte finns några stora garderober eller skåp att förvara saker i, så då gäller det att vara kreativ och hitta förvaringslösningar. En väldigt smart lösning för det lilla hemmet är att ha lådor som kan rullas in under sängen eller soffan. I de lådorna kan du få ned massor av saker och är till exempel ett utmärkt ställe att förvara kläder. En annan smart förvaringslösning är att montera skåp på väggen över soffan eller sängen. Det sparar mycket plats eftersom skåpen då inte tar upp utrymme på golvet. Förvaring är också viktigt om man vill hålla det rent i sin lägenhet. Har man inte så mycket utrymme kan det lätt bli stökigt om man inte kan stoppa undan saker man inte använder och istället låter det ligga framme och skräpa.

När du inreder din etta är det såklart viktigt att tänka smart, men du får inte glömma att göra det hemtrevligt och mysigt också! Detta är trots allt ditt hem och du kommer spendera mycket tid hemma så det är viktigt att göra det trivsamt. Ordna lite växter, ställ fram lite doftljus och ha fina kuddar i sängen eller i soffan. Detaljer gör trots allt mycket!