Råd för att inreda en lägenhet på 20 kvadratmeter

När man ska få bukt med att inreda en minilägenhet gäller det att man är finurlig och verkligen tar vara på varje kvadratmeter. Lyckligtvis nog har vi en rad tips som vi ska gå igenom för att hjälpa en på traven, så fortsätt att läsa för att ta reda på hur man som bäst kan inreda en 20 kvm lägenhet.

 

Tänk på att hyran varierar stort beroende på var man bor i vårt avlånga land, så var man väljer att bo kan få stor påverkan på hur många kvadratmeter man får för en viss kostnad. Med detta i åtanke, låt oss titta närmare på de olika tipsen för att inreda en 20 kvm lägenhet.

 

Satsa på en bäddsoffa

 

Vi är alla fullt medvetna om att de möblerna som i vanliga fall tar upp mest plats i hemmet är soffan och sängen – så varför inte slå ihop dessa till en och samma möbel? Med en bäddsoffa får man tillgång till en rymlig och bekväm soffa som man kan koppla av i, och när det sedan är dags för att sova kan man fälla ut en tidigare gömd del av soffan för att skapa en säng. Bäddsoffan blir ett perfekt val när man ska inreda en 20 kvm lägenhet för att spara på det begränsade utrymmet.

 

Utfällbart matbord när gästerna kommer på besök

 

Det är sannerligen svårt att få plats med ett stort matbord när det är dags att inreda en 20 kvm lägenhet, så vad gör man om gästerna kommer på besök? En smart lösning är ett litet bord vars sidor kan fällas upp för att förvandla det lilla bordet till ett händigt matbord. På så vis tar bordet endast upp plats när man bestämmer sig för att använda det.

 

Välj en väggmonterad TV

 

För att slippa en stor TV bänk kan man undvika den här möbeln fullständigt genom att helt enkelt montera TV:n på väggen. Vid köp av TV-apparaten har man möjligheten att välja om man vill köpa till ett stativ som TV:n kan stå på eller om man vill vända sig till ett kit för väggmontering. Med ens TV på väggen tas det inte upp något golvutrymme, och visst blir det perfekt för att inreda en 20 kvm lägenhet. Kom ihåg att det både finns väggfästen som är fasta samt varianter som är justerbara för att vrida ens TV åt det hållet som man behagar.