collage_object

YOGA!

Entreprenörer Tillsammans uppmärksammar Internationella Yogadagen.

Må bra i kropp och själ – den optimala rikedomen

Fönstret står lite på glänt och jag vaknar av den vackra fågelsången en halvtimme innan väckarklockan är ställd för att ringa. Känner efter hur det känns i kroppen, sträcker ut och gör några mjuka lugna yinyoga rörelser liggandes kvar i sängen. Kramar om min man som fortfarande snarkar lugnt och stiger sedan upp för att ta på mig den mjuka morgonrocken. Vår härliga hund Tessi hälsar mig god morgon med sitt glada viftande på svansen och barfota i det daggvåta gräset går vi tillsammans för att hämta in dagens tidning. Stannar till på gräsmattan och blickar ut över Vindrarpsdalen. Solen som är på väg upp över trädtopparna sprider sitt gyllene ljus från den klarblå himlen och jag njuter av stunden. Tänker med tacksamhet tillbaka på helgen som varit, den fantastiska sommaren som visat sig från sin bästa sida och gemenskapen med nära och kära.
Vilken förändring som skett i min kropp och i mina tankar sedan jag för över tio år sedan började med yoga. Jag som då tyckte att jag ständigt hade brist på tid, kände mig stressad och alla måsten som ständigt surrade runt i mitt huvud. Mitt välmående och framgång mätte jag utifrån hur andra såg på mig och utifrån deras kommentarer, trodde ju att det fanns ett facit för hur jag skulle vara och att det var någon annan som hade svaret…
Med yogans hjälp har jag insett att det viktigaste jag har är mitt andetag, utan det klarar jag mig bara några minuter och genom att andas rätt syresätts varenda cell optimalt och lugnet sprider sig i kroppen. När vi krampaktigt håller kvar i inandningen och inte vågar släppa taget, då tar syret slut och hela kroppen protesterar. Det gäller ju allt i livet - jag har med yogans hjälp lärt mig att släppa taget och följa med i flödet. Det är först när jag släpper något gammalt som något nytt kan få plats. Att jag fått en smidigare och stark kropp har jag fått som en bonus och numera känner jag mig 10 år yngre i kroppen än vad jag gjorde när jag startade med yogan för över tio år sedan.
På onsdag är det åter den 21 juni och det är dags för den Internationella Yogadagen som FN införde år 2014. Det är många aktiviteter kring yogan som anordnas på olika platser och ta dig gärna tid för att prova på, yoga finns i alla former och det passar för alla som klarar av att andas.
Så underbart att inse att livet bara pågår här och nu, idag är den första dagen på resten av mitt liv och det är jag själv som styr mina tankar och vilka steg jag ska ta. Jag har bestämt mig för att min kropp och själ ska vara det bästa stället för mig att leva på så länge jag andas.
Känner en enorm tacksamhet, kan det bli bättre än så här?

Läs hela inlägget »

”Ut i vår hage där växa blåbär. Sjung liljor och akvileja. Sjung rosor och salivia. Ljuva krusmynta. Sjung hjärtansfröjd.”
 
Den här veckan är det något så roligt som Internationella picknickdagen! Mums!
Entreprenörer Tillsammans hoppas att veckan kan innehålla en picknick i naturen. Vid regn kan man arrangera en enmans- eller kollegepicknick på filt på kontorsgolvet. Tänk så många idéer som skulle kunna födas på en filt på en äng eller en strand. Skapa er en magisk dag!

Läs hela inlägget »
Entrprenörer Tillsammans uppmärksammar Världsmiljödagen!


Årets tema på Världsmiljödagen är Klimat och runt om i landet anordnas det event för att uppmärksamma och informera medborgarna i Sverige. Som ni säkert läst eller hört i media har ju President Trump beslutat att USA ska dra sig ur Parisavtalet. 
 
Entreprenörer Tillsammans har flera medlemmar som i sitt företagande är direkt beroende av jordens resurser och värnar om dem. Som Catharina på Tångagård så vackert beskriver i sin ambassadörstext: ” Vi förvaltar jorden åt våra barn och i det arbetet känner jag vikten av ett nära nätverk med sprudlande energi. Jag vill vara del i att skapa ett nätverk med förutsättningar för oss alla att stärka insikten om att njuta av jorden samtidigt som vi är rädda om den.”
 
Vad skulle du kunna förändra i din vardag och ditt entreprenörskap för att hjälpa vårt jordklot på fötter igen. Om vi alla tar ett litet steg tillsammans världen över i rätt riktning får det stor positiv inverkan på klimatet.

Läs hela inlägget »
Entreprenörer Tillsammans en mötesplats ett nätverk för företagare med passionerat, glädjefyllt och hållbart entreprenörskap.

Vi önskar er alla en underbart härlig Pingst och hoppas att ni får njuta av juniväder i form av solsken!

Läs hela inlägget »
Etiketter: entreprenörskap
Entreprenörer Tillsammans djupdyker i entrprenöriella företagar och affärsrelaterade frågor i Halland, Skåne och hela Sverige

Att dyka bland vrak, valhajar och koraller kan vara både spännande och vackert likväl som på fel dag/tillfälle skrämmande och övermäktigt.
 
Ett dyk kan bestå av att, med tuber på ryggen och regulatorn i munnen lägga sig på mage på sandbotten och se vilka varelser som kommer simmandes förbi. Lite som stubbtricket i skogen. Att andas djupa långa andetag i munstycket och höra hur bubblorna letar sin väg upp genom vattenrymden gör mig lugn. Eller att väga av till perfektion och hovra över klippformationer får magen att pirra av spänning.
 
Den här veckan uppmärksammar Entreprenörer Tillsammans dykningens dag och vi undrar om du skulle relatera djupdykningen till ditt företagande eller entreprenörskap gör det dig lugn eller känner du dig obekväm inför naturens makter? Det vill säga marknadens ekonomiska klimat, konkurrens eller annat? När du inte behärskar något till fullo eller inte har full kontroll över läget. Hur gör du då? Kanske har du något speciellt ämne du skulle vilja göra ett djupdyk i eller redan har expertis inom. Dela gärna med dig av din djupdykningstankar till din omgivning eller Entreprenörer Tillsammans olika forum

Läs hela inlägget »
Entreprenörer Tillsammans glädjefyllt passionerat entreprenöresskap och ett socialt och ekonomsikt hållbart förhållningssätt

Den 18 maj är det fascinerande växters dag och det tänkte vi uppmärksamma genom att be dig tänka på vilka fascinerande entreprenörer du inspireras av. Entreprenörer Tillsammans står för mångfald och mångkulturellt så våga tänka stort.
 
Några driftiga företagare som poppar upp i mitt huvud är; sir Richard Branson för sin oräddhet och innovativa förmåga, Laila Ohlgren ingenjör med specialitet inom mobilindustrin, Teslas uppfinnare Elon Musk, Estrid Ericson med öga för färg och form grundare av Svenskt Tenn, hotellgurun Petter Stordalen och inte att förglömma en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen genom tiderna enligt Times Magazine, Gabrielle ”Coco” Chanel.
 
Hur skulle du beskriva dig själv som fascinerande företagare? Är du envis som en maskros? Kanske färgglad likt en bougainvillea? Står du stadigt på marken som ett baobabträd? Eller rent av stark som en chilifrukt?

Läs hela inlägget »
Entreprenörer Tillsammans Månadens medlem

En gång i månaden kommer vi här i Entreprenörsbloggen att presentera en av våra medlemmar med förhoppningen om att vi alla ska lära känna varandra lite bättre och kanske inspireras. Trevlig läsning!

Vad heter du?
Kicki Sjögren

Vad är namnet på ditt företag?
KERAMIKVERKSTAN
www.keramikverkstan.com

Varför valde du att starta eget företag?
Jag utbildade mig till fritidspedagog i slutet på 70-talet och arbetade i många år på ”Fritids” och i skolans värld. I början på 90-talet var jag med och startade upp en resursskola i Varberg för barn i behov av särskilt stöd och där blev jag kvar i 20 år. Jag vidareutbildade mig till specialpedagog under den tiden och fick en tjänst som det på resursskolan. Tiderna förändras och av olika anledningar bestämdes det att verksamheten skulle läggas ner. 
Vad gör man då ????  Jag blev ju förstås omplacerad, men efter ca 35 år i branschen så kändes det inte som ett realistiskt alternativ för mig att starta om på nytt så jag började se mig omkring efter alternativ. Konst och konsthantverk har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har, i hela mitt vuxna liv, arbetat med textila material i olika former. Jag har till och från under årens lopp varit nyfiken på att ge mig in i lerans värld, men tiden räcker ju inte alltid till.
På våren 2009 besökte jag en utbildningsmässa för att finna nya möjligheter och där stötte jag på elever och personal från Löftadalens Folkhögskola. I deras prospekt presenterades Keramiklinjen, vilket har inneburit att jag sedan några år tillbaka förälskat mig i leran och dess fantastiska möjligheter. Jag beviljades tjänstledighet så 2009 - 2011 gick jag min grundutbildning i keramik. Jag fortsatte där 2012-2013 på Kreativt Fokus, en alternativ konstutbildning, för att därefter gå ytterligare ett år på keramiklinjen. Under tiden startade jag mitt företag KERAMIKVERKSTAN och det kändes fantastiskt att få en sådan möjlighet mitt i livet.
 
Hur har du haft användning av ditt tidigare yrke i ditt nuvarande företagande?
Mitt yrkesliv som anställd har bestått av mycket kreativitet och skapande. Jag har under åren  utvecklat ett formspråk som jag fört över till mitt arbete med textila material och tekniker. Att jag har mitt eget formspråk blev väldigt tydligt då jag började arbeta med lera, det var ju vitt skilt från det jag gjort tidigare men jag bara visste ”hur jag ville ha det ” en härlig känsla minst sagt. 

Hur skulle du beskriva ditt entreprenörskap?
När det kommer till mitt entreprenörskap så har jag lite svårt att definiera det. Jag driver min verksamhet i ganska liten skala, då min man och jag har en annan verksamhet upptill, vilket gör att jag har förmånen att välja vilka evenemang jag vill satsa på att delta i. Under de år jag drivit KERAMIKVERKSTAN har jag hittat några årligen återkommande forum där jag deltar och framöver kommer jag satsa mer på att hitta möjligheter att delta i utställnings-sammanhang.
 
Om du fick välja endast tre drivkrafter att beskriva dig själv med, vilka skulle det vara?
Att tänka i nya banor, att testa mina idéer och att inte ge upp utan dra nytta av misslyckanden i min produktutveckling är det som driver mig. Jag har ständigt nya idéer om vad jag skulle kunna/vilja göra och min frihet att kunna göra det jag tycker är kul visar sig i mina alster, det finns en stor portion av skaparglädje. 

Hur vill du att ditt entreprenörskap o/e företag ska utvecklas i framtiden?
Jag startade mitt företag relativt sent i livet och känner inte att jag har så stort behov av att satsa större, jag trivs med den omfattningen jag har idag.  Däremot vill jag jobba på mitt konstnärliga uttryck och arbeta mer med konstföremål.   
 
Hur skulle du säga att dina behov har förändrats från det att du startade företaget till dags dato? Har du tips och tricks till våra nystartade läsare.
När jag började min bana som keramiker var behovet av att aktivt söka försäljningskanaler enormt, jag tackade ja till allt som dök upp. Jag deltog i Entreprenörsskolan, vilket jag starkt rekommenderar, där kände jag att jag hamnade bland folk som var lite i samma fas som jag och jag upptäckte att det fanns en hel del olika nätverk, nätverk är för mig lika viktigt nu som då. Idag har jag hittat kanaler att få ut mina produkter på som passar mig. Folk hittar mig genom att jag har en hemsida och jag marknadsför mig även på sociala medier.  Jag kan tacka nej till evenemang, vilket jag aldrig hade trott, men jag har också flera forum som jag skulle vilja delta i så det jobbar jag på. Jag kan dock konstatera att det tar tid och det krävs ett visst tålamod att nå ut men trägen vinner. 

Finns det något som medlemmarna i Entreprenörer Tillsammans skulle kunna hjälpa dig med eller uppfylla? Din chans till sökning är här.
Jag är glad att jag blivit medlem i Entreprenörer tillsammans, ett härligt gäng med många varierande verksamheter och kompetenser. Jag ser fram emot nya spännande möten och eventuella samarbeten, jag är öppen för det mesta.

Avsluta meningen som börjar ”Om pengar inte var ett hinder och jag fick drömma helt fritt skulle…! 
Om inte pengar var ett hinder och jag fick drömma helt fritt skulle jag åka runt i världen i minst ett år och gå på en massa roliga Workshops hos skickliga, spännande keramiker!

Tusen tack Kicki för att vi fick intervjua dig och tack för dina inspirerande svar! Vi hör av oss till nästa månads medlem inom kort så håll utkik!
Med önskan om en härlig helg!
ENTREPRENÖRER TILLSAMMANS

Läs hela inlägget »
Entreprenörer Tillsammans och dagen för pressfrihet och vår Kick-off

I onsdags när Entreprenörer Tillsammans hade VårKick-off hos Nette på The Photogallery i Halmstad var det den internationella dagen för pressfrihet. Bland oss som skriver, bloggar, sänder radio och tv är det en ynnest att vi kan uttrycka glädje, passion, bubbel, feelgood, pirr, kärlek, mys o/e tekniska manualer och rörmockarinstruktioner nästan helt utan spärrar eller barriärer. Vi i Entreprenörer Tillsammans väljer att lyfta det positiva i vår omvärld, boosta varandra och entreprenörskap i det stora hela.
I The Photogallery hänger många vackra, visuella budskapsbärare och fantastiska bildkonstverk och det kan ju sägas vara en slags pressfrihet. Denna kväll den 3 maj sjöng Christof Jeppsson feelgood-tunes och entreprenörer skapade synergimagi. För er som missat just detta tillfället, återkommer vi med annat bus inom en snar framtid.

Läs hela inlägget »
Entreprenörer Tillsammans uppmärksammar Arbetsmiljödagen

På fredag den här veckan uppmärksammar vi Arbetsmiljödagen. Jag tänker att arbetsmiljö är ett otroligt tråkigt ord för något som är så viktigt. Hur har du det på din arbetsplats? Jobbar du hemifrån är det kanske lätt att glömma av ergonomin, sladdsäkerheten, pauser och belysning. På tal om belysning har vi ju till och med en ljusexpert i Entreprenörer Tillsammans. Har du frågor kring rätt ljussättning på ditt kontor eller i hemmet kan säkert ljuskonsulten Anders på Belys Sverige hjälpa dig. Även om du är soloprenör, eller kanske just för att du inte har kollegor eller anställda inom samma firma, är det viktigt att se över din tidsplanering och miljö. Kom ihåg att ta regelbundna pauser, njut av en näringsrik lunch och kanske ta en motionspromenad i friska luften för att kunna uppnå den ultimata produktiviteten. Allt för att kunna hålla som företagare och bli ditt allra bästa du. På bilden ett drömskrivbord fotograferat på NK i Stockholm. 

Läs hela inlägget »

På fredag den här veckan uppmärksammar vi Arbetsmiljödagen. Jag tänker att arbetsmiljö är ett otroligt tråkigt ord för något som är så viktigt. Hur har du det på din arbetsplats? Jobbar du hemifrån är det kanske lätt att glömma av ergonomin, sladdsäkerheten, pauser och belysning. På tal om belysning har vi ju till och med en ljusexpert i Entreprenörer Tillsammans. Har du frågor kring rätt ljussättning på ditt kontor eller i hemmet kan säkert ljuskonsulten Anders på Belys Sverige hjälpa dig. Även om du är soloprenör, eller kanske just för att du inte har kollegor eller anställda inom samma firma, är det viktigt att se över din tidsplanering och miljö. Kom ihåg att ta regelbundna pauser, njut av en näringsrik lunch och kanske ta en motionspromenad i friska luften för att kunna uppnå den ultimata produktiviteten. Allt för att kunna hålla som företagare och bli ditt allra bästa du. På bilden ett drömskrivbord fotograferat på NK i Stockholm. 

Läs hela inlägget »