collage_object

YOGA!

Entreprenörer Tillsammans uppmärksammar Internationella Yogadagen.

Må bra i kropp och själ – den optimala rikedomen

Fönstret står lite på glänt och jag vaknar av den vackra fågelsången en halvtimme innan väckarklockan är ställd för att ringa. Känner efter hur det känns i kroppen, sträcker ut och gör några mjuka lugna yinyoga rörelser liggandes kvar i sängen. Kramar om min man som fortfarande snarkar lugnt och stiger sedan upp för att ta på mig den mjuka morgonrocken. Vår härliga hund Tessi hälsar mig god morgon med sitt glada viftande på svansen och barfota i det daggvåta gräset går vi tillsammans för att hämta in dagens tidning. Stannar till på gräsmattan och blickar ut över Vindrarpsdalen. Solen som är på väg upp över trädtopparna sprider sitt gyllene ljus från den klarblå himlen och jag njuter av stunden. Tänker med tacksamhet tillbaka på helgen som varit, den fantastiska sommaren som visat sig från sin bästa sida och gemenskapen med nära och kära.
Vilken förändring som skett i min kropp och i mina tankar sedan jag för över tio år sedan började med yoga. Jag som då tyckte att jag ständigt hade brist på tid, kände mig stressad och alla måsten som ständigt surrade runt i mitt huvud. Mitt välmående och framgång mätte jag utifrån hur andra såg på mig och utifrån deras kommentarer, trodde ju att det fanns ett facit för hur jag skulle vara och att det var någon annan som hade svaret…
Med yogans hjälp har jag insett att det viktigaste jag har är mitt andetag, utan det klarar jag mig bara några minuter och genom att andas rätt syresätts varenda cell optimalt och lugnet sprider sig i kroppen. När vi krampaktigt håller kvar i inandningen och inte vågar släppa taget, då tar syret slut och hela kroppen protesterar. Det gäller ju allt i livet - jag har med yogans hjälp lärt mig att släppa taget och följa med i flödet. Det är först när jag släpper något gammalt som något nytt kan få plats. Att jag fått en smidigare och stark kropp har jag fått som en bonus och numera känner jag mig 10 år yngre i kroppen än vad jag gjorde när jag startade med yogan för över tio år sedan.
På onsdag är det åter den 21 juni och det är dags för den Internationella Yogadagen som FN införde år 2014. Det är många aktiviteter kring yogan som anordnas på olika platser och ta dig gärna tid för att prova på, yoga finns i alla former och det passar för alla som klarar av att andas.
Så underbart att inse att livet bara pågår här och nu, idag är den första dagen på resten av mitt liv och det är jag själv som styr mina tankar och vilka steg jag ska ta. Jag har bestämt mig för att min kropp och själ ska vara det bästa stället för mig att leva på så länge jag andas.
Känner en enorm tacksamhet, kan det bli bättre än så här?